Wygląd: Jednolita gęsta masa z wyczuwalnymi drobinami owoców
Premium Puree Czarna Porzeczka z cukrem to gotowa do użycia pulpa owocowa (90%) o głębokim, charakterystycznym smaku, w której naturalna kwaskowatość owocu została zrównoważona dodatkiem cukru (10%). Dzięki temu produkt zachowuje wyrazistość porzeczki, jednocześnie nadając się do zastosowań, gdzie ważna jest zharmonizowana kompozycja smakowa, bez konieczności dalszego dosładzania.
Idealnie sprawdza się w produkcji lodów mlecznych i sorbetów, nadzień do ciast, musów owocowych, galaretek oraz w koktajlach owocowych i napojach barowych. Puree może być również używane w nowoczesnej gastronomii jako składnik żeli, coulis czy sosów do deserów à la carte.
Produkt kierowany jest do profesjonalnych użytkowników: cukierników, właścicieli lokali gastronomicznych, szefów kuchni, technologów żywności oraz producentów półprzemysłowych. Stanowi wygodne rozwiązanie wszędzie tam, gdzie liczy się czas, stabilność i łatwość dozowania. Dzięki zawartości cukru puree może być aplikowane bez konieczności dodatkowego balansu smakowego, idealne do szybkiej produkcji.
Wariant z dodatkiem cukru zachowuje wszystkie kluczowe cechy czarnej porzeczki – intensywny smak, naturalny aromat i głęboki kolor, ale oferuje większą uniwersalność zastosowania. Dodatek sacharozy nie tylko łagodzi cierpkość owocu, lecz także zwiększa trwałość mikrobiologiczną produktu i umożliwia jego bezpośrednie wykorzystanie w recepturach wymagających słodkiego komponentu.
Dzięki temu puree z cukrem doskonale nadaje się do klasycznych i nowoczesnych zastosowań cukierniczych, zapewniając stały smak i kolor w każdej partii. Produkt nie zawiera sztucznych aromatów ani barwników. To naturalny składnik o wyważonej recepturze.
Puree z czarnej porzeczki z cukrem może być stosowane jako dodatek do lodów mlecznych, sorbetów i semifreddo, składnik kremów cukierniczych, musów owocowych, panna cotty i deserów warstwowych, baza do konfitur i nadzień do ciast oraz tart, warstwa do deserów typu „verrine”, makaroników lub monoporcji, komponent do napojów: koktajli mlecznych, smoothies, lemoniad owocowych.
Smak czarnej porzeczki można dopełnić łącząc produkt np. z Premium Puree Malina z cukrem dla uzyskania kompozycji leśno-kwiatowej lub z Premium Puree Banan z cukrem, który doda gładkości i słodyczy, tworząc klasyczne blendy owocowe idealne do smoothie i lodów.
Jeśli masz pytania produktowe, chcesz porozmawiać o współpracy lub złożyć zamówienie napisz do nas maila, zadzwoń lub skorzystaj z formularza kontaktowego.
Copyright ©2025 by Batavia